excel kobeščak
Facebook
Instagram
Numericus Zagreb

“Ako te ne ispunjava – idi dalje!” – Sarah Trajković

Sarah Trajković
knjiga zbirka zadataka poslovnog excela banner

U zadnje vrijeme sam puno puta čula rečenice poput:

Jao, meni se uopće to ne radi, ali što ću, šutim i trpim, račune moram platit.”

i

Nedavno sam dobila za stalno, ne mogu sad dati otkaz”.

Budući da karijera obuhvaća dug period naših života i ima velik utjecaj sve životne segmenete, vjerujem da je nužno pisati o ovome.

Želim s vama podijeliti vlastiti primjer.

Imam 30 godina i dosad sam promijenila 6 različitih poslova (onih pravih, ne brojim studentske) i nekoliko različitih industrija.

Ali to nije ništa što mene osobno zabrinjava ili čini manje sposobnom ili manje vrijednom za obavljanje određenog posla (dapače, možda me svo to šarenoliko iskustvo, znanje i poznanstva čine još kompetentnijom? Osobno više vjerujem u ovo drugo) 😊

Za svaku poziciju znam zašto sam je napustila, odnosno s kojom namjerom. Istina je da sam na nekim bila primorana otići, ali za većinu sam to sama izabrala.

Kada me posao više nije ispunjavao, odnosno kada mi je prestalo biti zanimljivo i izazovno te nije bilo prostora za napredak, odlučila sam otići u želji da opet izlazim iz zone komfora, učim, rastem i uživam.

Budući da sam bila svjesna zašto to radim, jasno sam poslodavcima na intervju objasnila svoje poteze i namjere pa im se moje mijenjanje poslova nije činilo neozbiljnim.

Sarah Trajković

Ukoliko ste zaglavili na nekom poslu koji vam se više ne sviđa (bez obzira radi li se o samom poslu, nadređenom, kolegama, klijentima…), koji vas ne ispunjava i ne čini sretnima, ovim tekstom, vlastitim primjerom, ali i sljedećim citatima želim vas potaknuti na razmišljanje:

“If it doesn’t challenge you, it doesn’t change you.”

“The only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle.”

1.10. počinje “CAREER LEVEL UP”, tromjesečni program za promjenu posla/karijere. – klikni za više informacija

Ako želite promijeniti posao, a osjećate nesigurnost, manjak samopouzdanja, nedostatak znanja i podrške – pozivam vas da se priključite i unaprijedite svoju karijeru. 😊

Sad više nije pitanje možeš li, nego želiš li?

Povezane novosti

6 listopada, 2023

Partneri projekta