excel kobeščak
Facebook
Instagram
Numericus Zagreb

Kako da obrazovanje zaposlenika postane prioritet?

knjiga zbirka zadataka poslovnog excela banner

Danas nije čudno da zaposlenik promjeni svoje radno mjesto za drugo, uz gotovo iste uvjete. Nekad je jedina razlika koja presudi: sposobnost usavršavanja / mogućnost edukacija.

Zaposlenici traže poslodavce koji nude programe za razvoj radnog mjesta. Svjesni smo da bez inovacija i praćenja trendova, ne pridonosimo niti sebi niti poslodavcu.

Kao trenutnim ili budućim zaposlenicima, obrazovanje osigurava konkurentsku prednost i stabilniju financijsku budućnost. Ako poslodavac pruži tu mogućnost, on i sam postaje privlačniji za nove, buduće zaposlenike.

Pružanje obrazovnih pogodnosti za zaposlenike također će povećati zadržavanje zaposlenika. Kad je riječ o generacijskim razlikama, 87% milenijalaca navodi “profesionalni ili karijerni rast i razvojne prilike” kao važan čimbenik pri odabiru dugoročnog ostanka u tvrtki. 69% nemilenijalaca slaže se da su profesionalni rast i obrazovanje važan aspekt koji treba imati u tvrtki.

Prednosti obrazovanja zaposlenika:

1. Poboljšani radni učinak – svoje dodijeljene zadatke, obaveze i uloge će bolje i efikasnije odrađivati.

2. Praćenje trendova u industriji – brojne industrije se svakodnevno razvijaju i prilagođavaju potrebama tržišta, stoga je izrazito važno „Up-datetati“ i svoje zaposlene.

3. Prednost nad konkurencijom – gdje je važno biti prvi, a to je moguće kroz ulaganje u zaposlenika tako što će ići iznad i dalje.

4. Rješavanje problema – ponekad se dogodi da jedan ili više zaposlenika zna apsolutno sve, ali previše su zauzeti. Kada se pojavi problem, odlaže se jer ga ne stignu riješiti, a ostatak tima ga želi riješiti, a ne zna kako. To je signal da je vrijeme za obuku jer se slabosti trebaju zamijeniti iskustvom, znanjem i vještinama.

Povezane novosti

6 listopada, 2023

Partneri projekta