excel kobeščak
Facebook
Instagram
Numericus Zagreb

Prednosti Excela u poslovanju

Excel Kobeščak
knjiga zbirka zadataka poslovnog excela banner

Poznavanje rada na Excelu, danas postaje neophodno za vlastiti rad i rad u tvrtkama kako bi se obavljali svakodnevni poslovi i izvlačili najbolji rezultati za poslovanje.

Pomoću njega, lako možete automatizirati obradu podataka, pratiti trendove prodaje, organizirati informacije koje su potrebne.

Glavna njegova prednost je fleksibilnost. To omogućava svakom korisniku da s lakoćom definira strukturu informacija. Za specijalizirane zadatke korisnik treba proći obuku i steći praktično iskustvo kako bi ga koristio na najbolji način.

Nakon obuke je spreman, sa stečenim specifičnim znanjima, riješiti kompleksnije izazove u kratkom vremenu i na najbolji način.

Tada ste spremni koristiti ga i za financijske aktivnosti – naučit će te potrebne formule za izračun kvartalnih, polugodišnjih i godišnjih izvješća.

Također, pomoću Excela možete pratiti raspored rada vaših suradnika, jesu li ispoštovali zadane projektne rokove i prednost je što se raspored automatski ažurira ako dođe do promjena.

Druga važna stavka je praćenje prodaje proizvoda. Kada vodite tu vrstu evidencije možete učinkovito osmisliti planove koji će povećati njihovu prodaju na tržištu. Na kraju mjeseca jasno dobijete predodžbu o napretku koji je tvrtka postigla. Prateći prodaje proizvoda kroz kvartale možete identificirati trendove niske i visoke prodaje.

Treća stavka, ali nikako ne manje važna – ROI. Praćenje povrata daje vlasniku ideju koliko mu je potrebno vremena da dosegne razinu rentabilnosti ili dodatnu dobit.

Nakon što naučite Excel, shvatit će te da ga želite koristiti sve više i više. Pristupačan je jer ga možete koristiti za obavljanje jednostavnih i složenih poslovnih zadataka.

Povezane novosti

6 listopada, 2023

Partneri projekta