excel kobeščak
Facebook
Instagram
Numericus Zagreb

Kako savladati proces učenja?

Excel kobeščak
knjiga zbirka zadataka poslovnog excela banner

POJAVA NOVIH TEHNOLOGIJA ZAHTJEVA I DRUGAČIJI PRISTUP UČENJU

Živimo u vremenima brze promjene u svim područjima znanosti, tehnologije, komunikacije i društvenog života. Svakim se danom pitamo do koje nas mjere škole pripremaju za te promjene i za život u novom multimedijalnom okruženju.

Djeca i adolescenti provode manje vremena u školi nego s prijateljima ili unutar ostalih društvenih zajednica (obitelj, klubovi, društva, religijske institucije i tome slično).
Stručnjaci u području obrazovanja pokušavaju predvidjeti promjene u sadržaju i traže se nove metode pristupanja učenju.

web stranice Luka Kobeščak

Traže se odgovori na ključna pitanja kao što su: što bi trebalo učiti; kako bi trebalo učiti; gdje bi trebalo učiti; zašto bi trebalo učiti; i kako su ti odgovori povezani s učenjem u novom okruženju?

KOGNITIVNE MAPE KAO JEDNA OD NAJUSPJEŠNIJIH METODA UČENJA I ZAPAMĆIVANJA

Mentalna mapa je sredstvo koje pomaže da kvalitetno organiziramo neko znanje, a njegov prikaz omogućuje nam lakše tumačenje. Praksa je da niz pojmova razgranamo na manje pojmove, te na taj način naš mozak brže svladava kompleksnije sadržaje, a pomoću vizualnog također čini učenje zabavnijim iskustvom.

IZDVAJANJE BITNO OD NEBITNOG

U svakom slučaju, kognitivna mapa potiče na kreativnost i na višestrano, sveobuhvatno razmišljanje.
Ovaj model vrlo je jednostavan i dobar putokaz pri rješavanju raznih problema.
Kognitivne mape polučile su odlične rezultate u brainstorm metodi pomoću koje zaposlenici dolaze do inovativnih rješenja, te su školarcima olakšale svladavanje hrpe gradiva u najkraćem roku.

Povezane novosti

6 listopada, 2023
13 rujna, 2023

Partneri projekta