excel kobeščak
Facebook
Instagram
Numericus Zagreb

“Vrlo je važno na kakav način gledate na svoju karijeru i kako njome upravljate” – Sarah Trajković

Sarah Trajković
knjiga zbirka zadataka poslovnog excela banner

Većina ljudi ne razmišlja na takav način o sebi, karijeri i svom životu pa često bivaju zaglavljeni u nekom poslu koji im se ne sviđa, kao i u partnerskom odnosu i slično, ne dopuštajući sebi da malo više istražuju, budu znatiželjni, izlaze van zone komfora, riskiraju, napreduju, rastu i uspijevaju.

I onda takav stav posljedično donosi lošu karijeru i nezadovoljstvo vlastitim životom upravo zato što si ne dozvole poznavanje i osvještavanje sebe i vlastitih interesa, vještina, mogućnosti itd. 

Što više svjesno upravljate svojom karijerom, to je veća vjerojatnost da će se vaši željeni ciljevi i ostvariti jer će te donositi odluke na svjesnom nivou koje će rezultirati poduzimanjem određenih akcija koji vas vode do cilja.

Primjer: ako ja želim ući u područje ljudskih resursa, ali trenutno nemam potrebna znanja i vještine, nisam završila psihologiju ili nešto slično, donijet ću odluku da uplatim nekakav tečaj ili pronađem besplatno HR tečajeve, prijavim se na volontiranje itd, te tako skupim iskustvo s kojim mogu biti konkurentna i dobiti posao u HR. Dakle, donijela sam odluku, poduzela sam akciju i dobila potrebno znanje i iskustvo i sad mogu aplicirati za posao. 

Krajnji cilj upravljanja karijerom je, pogađate – razvoj u karijeri 😊 Dakle, nešto što zapravo ne prestaje. Cilj je put.

Cilj nije točka do koje dođemo i onda stanemo i ne idemo dalje. Jer ljudski je da rastemo, razvijamo se, imamo nove želje, ideje i u skladu s tim postupamo.

Danas sigurnost više ne leži u tome da pronađete jedan posao na kojem ostajete do mirovine. Sigurnost je u tome da ste lako zapošljivi, tj. da uvijek možete pronaći novi posao, a to znači da ste opremljeni znanjem, vještinama, informacijama, da pratite trendove, ali jednako tako poznajete i slušate sebe i svoje osjećaje i želje. Također, imajte na umu da je motivacija jedan od ključnih faktora uspjeha u karijeri.

Ukoliko želite svjesno i kvalitetno raditi na sebi i svojoj karijeri te biti konkuretni i lako zapošljivi – priključi nam se na CAREER LEVEL UP programu.

Povezane novosti

6 listopada, 2023
13 rujna, 2023

Partneri projekta